Bevrijdingsfestival Alphen aan den Rijn 2023 groot succes

Het Bevrijdingsfestival op vrijdag 5 mei is een groot succes. Bezoekers uit Alphen aan den Rijn en omliggende dorpen vulden het Rijnplein volledig. Headliner Van Dik Hout zorgde ervoor dat zelfs de Alphense brug vol stond.

Na een bericht van de vorige organisatie dat het festival niet door zou gaan, lukte het de nieuwe organisatie in drie maanden tijd om het festival toch te laten plaatsvinden. Tot vreugde van veel Alphenaren.

De dag begon met veel regen. Het weer klaarde gelukkig helemaal op toen de eerste artiest, Danjil & Friends, begon te spelen na een voordracht over vrijheid van de Alphense stadsdichter Lars Ferwerda. Daarna volgden optredens van The Naked Truth (Golden Earring tribute band), Van Dik Hout, beats ‘n brassband Mr. Blowfish en Chris Deluxe. Tussen de optredens door zorgden de DJ’s van Alle Hens, Bar Amsterdam en Schatjes voor een goede sfeer op het plein.

“We hebben alleen maar positieve reacties gekregen”, aldus Frank Schildkamp voorzitter a.i. “We hebben geluk gehad met het weer. Zeker toen we hoorden dat een aantal andere Bevrijdingsfestivals zijn afgelast, mochten we echt in onze handjes knijpen. We zijn enorm dankbaar”.

De organisatie maakt nu al plannen voor volgend jaar. “We gunnen iedereen het om de vrijheid te vieren en willen het Rijnplein op 5 mei 2024 opnieuw vol krijgen”.

Foto’s en video’s van het evenement vind je terug op bevrijdingsfestivalalphen.nl/foto’s-2023 en de Facebook en Instagram van Bevrijdingsfestival Alphen aan den Rijn.