Bevrijdingsfestival Alphen dit jaar groter dan ooit

Op zondag 5 mei vindt het Bevrijdingsfestival Alphen aan den Rijn weer plaats, een gratis festival. Dit jaar met een langer programma en meerdere podia. Onder andere Waylon, Pater Moeskroen en DJ Ruben van der Meer komen er een feestje van maken op het Rijnplein. Lees snel verder voor het volledige programma.

Groter dan vorig jaar

Na het vertrek van de oude organisatie begin 2023 is een nieuw bestuur opgesprongen. In korte tijd hebben zij vorig jaar met veel succes een mooi festival neergezet. Veelal op basis van bestaande plannen van voorgaande edities.

“Dit jaar geven we het festival een eigen draai. Die wens hadden we vorig jaar al, maar het was toen vanwege de korte tijd niet haalbaar om groter te denken. Dat doen we dit jaar wel! We hopen Alphen te verrassen”, aldus voorzitter Frank Schildkamp.

Dit jaar is het festival verspreid over meerdere locaties in het centrum van Alphen aan den Rijn: op het Rijnplein (hoofdpodium) en aan de Aarkade (cultureel podium). Verder begint het programma eerder op de middag, omdat 5 mei dit jaar op een zondag valt.

Programma Rijnplein & Aarkade

Het hoofdpodium staat – net als voorgaande edities – op het Rijnplein. Dit jaar langs de waterkant, zodat je overal vanuit het publiek goed zicht hebt op het podium.

Nieuw dit jaar is het cultuurpodium op de vlonder aan de Aarkade. De hele middag geniet je hier van lokaal professioneel talent. Het eerste deel van de middag bestaat uit muzikanten en kunstenaars waarin de vrijheid om je eigen verhaal te vertellen centraal staat. Het programma is samengesteld door Galerie Alphen Art, Bibliotheek Rijn en Venen en cultuurplatform KHABBAZ.

Bekijk hier het volledige programma.

“Het is belangrijk dat we onze vrijheid blijven waarderen en vieren. We hebben het Bevrijdingsfestival dan ook weer met liefde neergezet voor alle Alphenaren”, aldus de organisatie. “Tot dan!”